Piekarnia z tradycyjnym pieczywem

9 kwietnia 2019

Na http://bit.ly/2IoT7Y5 dowiesz się wszystkiego o piekarni Kraków

Chleb to jeden z najważniejszych składników codziennego jadłospisu. Jemy go naprawdę dużo, więc dobrze, kiedy będzie on pierwszego gatunku. Nic zatem dziwnego, iż wytwarzane w fabrykach chleby tracą ostatnimi laty popularność – są niezbyt smaczne, a po kilku dniach są już niezdatne do spożycia. Na naszym rynku ostatnio naprawdę często goszczą produkty wypiekane klasycznymi metodami oraz niezawierające syntetycznych dodatków zwiększających ich trwałość. Dlaczego warto je jeść? Jak one powstają? Jak działa rzemieślnicza piekarnia?

Co nabędziemy w tradycyjnej piekarni?

Jak nietrudno się domyśleć, tradycyjna piekarnia w Krakowie czy innych dużych miastach swoją działalność opiera na rzemieślniczych wypiekach. Zazwyczaj są produkowane na zakwasie, lecz możemy kupić też pieczywo na drożdżach. Poza tym klienci rzemieślniczych piekarni chętnie wybierają chleby, które w ostatnich latach wycofano ze sklepów – na przykład obwarzanki. Rzemieślnicze pieczywo dostarcza niekiedy też rozmaite ziarna oraz rodzynki.

Pieczywo z tradycyjnej piekarni – dobre strony

Powodem dobrej renomy tradycyjnego chleba okazuje się w szczególności jego aromat – pod tym względem wypada dużo korzystniej niż pieczywo przemysłowe. Plusem opisywanego chleba jest także jego różnorodność – wśród setek gatunków wszyscy ludzie znajdą wyroby dostosowane do swoich oczekiwań. Nie sposób zapomnieć również o tym, że wypieki, które oferuje tradycyjna piekarnia okazują się dużo zdrowsze, gdyż nie zawierają niebezpiecznych dla naszego zdrowia syntetycznych ulepszaczy.

Nasza lokalizacja:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]